עברית קשה שפה
אולימפיאדת לשון
על אולימפיאדת הלשון העברית
מאת: מאור שחורי
כיתה: י"ב 3
ביום שישי, עשרים ואחד ביוני (2024), נערך טקס חלוקת התעודות והפרסים של אולימפיאדת הלשון העברית באוניברסיטת תל אביב. זו השנה השלישית לקיום האולימפיאדה, והשנה, מבין מעל 3600 משתתפים, מהארץ והתפוצות, זכו שישה תלמידים מבית הספר שלנו במגוון פרסים:
דניאל אבני (י"א 5) זכתה במקום הראשון במקצה התיכון ; דניאל כרמי (ט' 1) וקרני שינברג (ט' 1) זכו במקום השלישי במקצה החטיבה ; מאור שחורי (י"א 3) זכה במקום השלישי במקצה התיכון ; איתמר בן שמואל (י' 4) זכה בציון לשבח במקצה התיכון ; שחר גבאי (ח' 4) זכה באות הצטיינות במקצה החטיבה.
מידי שנה, האולימפיאדה פתוחה לכלל תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים ברחבי הארץ, וכל אחד ואחת מוזמנים להשתתף בה. בשלב הראשון, על המתמודדים לענות על חידון מקוון שניתן למלאו מהבית. העוברים את השלב הראשון, מגיעים לאוניברסיטת תל אביב לענות על "מבחן הגמר" (בעט ונייר). המתמודדים שענו על "מבחן הגמר" בצורה הטובה ביותר זוכים בתעודות, פרסים כספיים ומוזמנים לאירוע חגיגי שכולו על טהרת הלשון העברית.
זו השנה השנייה שבה אני משתתף באולימפיאדה ואומַר בכנות שההשתתפות באולימפיאדה היא מומלצת מאוד. השאלונים חווייתיים ובהם שאלות מעניינות שאי אפשר למצוא באף מבחן לשון אחר – חידות העוסקות בלשונות שמיות עתיקות, פיענוח צפנים, פירושי מילים וניבים מרבדים שונים של השפה ועוד. מוזמנים לעיין בחידונים משנה זו ומשנים קודמות ולהנות מהשאלות היצירתיות, בקישור להלן:
https://humanities.tau.ac.il/hebrew/hebrew-olympiad-questionnaire
אחד מן הפרסים הניתנים למקומות הראשונים הוא מלגה למסלול הלשון לנוער באוניברסיטת תל אביב. בנימה אישית, אני מסיים את השנה השנייה בזה המסלול והוא מומלץ בחום. אם אתם עולים לכיתות ט'- י' – י"א, ואתם אוהבים את הלשון העברית ולימודיה, יש לכם את ההזדמנות ללמוד באוניברסיטה ולהעשיר את הידע שלכם, לפתוח דלתות חדשות, לצבור קרדיט אקדמי וגם להמיר עד 5 יחידות לימוד בלשון. זו זכות גדולה ללמוד במסלול הזה, מלבד הפן הלימודי המרתק לאין ערוך, אפשר להכיר חברים טובים. אם אתם מתלבטים להצטרף למסלול הלשון, מוזמנים ליצור איתי קשר: 054-8700692 (מאור שחורי)
לסיום, בשעה קשה כה וכואבת, שבה עם ישראל מיטלטל מאסון לאסון, חשוב לדעת ולזכור שהשפה היא הגורם המאחד ביותר של העם שלנו – היא זו שהביאה לתקומתו בראשית הציונות, והיא זו שתאחד אותו גם בימים אלה. חשוב לטפח ולחגוג את העברית השגורה בפינו, להעלות אותה על ראש שמחתנו.