מסורת דרומית מאד
כוכבים בניצנה
מאת: מאור שחורי
כיתה: י"א 3
כבכל שנה, תלמידי כיתות י"א בכפר הירוק, יוצאים לניצנה במסגרת הטיול השנתי. השנה, חרף המלחמה, גם אנחנו יצאנו לטיול בן יומיים בנגב. עמוס קינן כותב: "המדבר אינו יכול להחליט אם יישאר מדבר או לא. רק האדם יכול להחליט על כך. ירצה האדם, יהפוך ארץ נושבת למדבר שממה. ירצה – יהפוך את המדבר לגן פורח." בטיול שהתקיים ב28-29 בפברואר (2024), הצלחנו לחוות גם את מדבר השממה וגם את הגן הפורח.
ניצנה היא קהילת חינוך התיישבותית בנגב, סמוך לגבול מצרים. בניצנה יש פנימייה לבני נוער מהמגזר הבדואי, משק חקלאי ועוד. ביום הראשון, עת הגענו לניצנה, עשינו פעילויות ODT וכן יצאנו לטיול סובב ניצנה. ראינו ושמענו על ההיסטוריה של המקום, חשיבותו האסטרטגית לאורך דורות רבים.
בהמשך היום הלכנו אל המשק החקלאי של ניצנה, ראינו את שיטות הגידול המותאמות למדבר, וכן את חוות השיקום לבעלי חיים אשר במקום. היה מעניין ויפה לראות את המשק הזה, כפנינה בין חולות המדבר. לעת אחר הצוהריים, התכנסנו כל השכבה בדיונות החול הסמוכות לניצנה, והיה אזי זמן חופשי להתגלש בחולות הדיונות, לרוץ, להשתולל, ולהנות במלוא מובן המילה.
את היום סיימנו במדורה לאור כוכבים באזור החאן שבו ישַנו, עם מוזיקה טובה, חברים טובים ומרשמלו צלוי.
את היום השני התחלנו בסיור קצר נוסף בתוך ניצנה, וכן שמענו הרצאות בנוגע לשינויי האקלים שחלים בעולמנו, על הבעיות והפתרונות. בנוסף, עברנו פעילות על סוגיות בחברה הישראלית. היה מעניין ומעשיר.
לאחר מנוחה וארוחת צוהריים יצאנו אל המקטע האחרון של הטיול – מסלול נחל חווארים אל מדרשת בן גוריון. המסלול היה מדהים ביופיו, להרים ולצוקים של הנגב יש קסם שאין במקום אחר. את המסלול סיימנו בטיפוס מתוואי הנחל למדרשת בן גוריון שם השקפנו על הנוף מרהיב. נתמלאנו נוסטלגיה כאשר השקפנו מאחוזת קבר בן גוריון אל הנוף מפני שהייתה זו נקודה שהגענו אליה גם בטיול השנתי בכיתה ז'. בנקודה זו סיימנו את הטיול, שהיה מלא חוויות וששבר את שגרת לימודים הקבועה.