יום השואה והגבורה
עדות חיה
נכתב על ידי גילי גרינפלד ותמר ליברטל מכיתה ט6
ביום שני ה17 באפריל אברהם רות הגיע לכיתתנו כדי לספר לנו את סיפור חייו. אברהם הינו שורד שואה שלמרות עברו הצליח להקים בית ומשפחה גדולה בישראל, ולהצליח בתחום העסקי.
אברהם נולד ב1928 בהולנד, למשפחה מרובת ילדים. היו לו שתי אחיות גדולות, וארבעה אחים. הוריו היו דתיים אורתודוקסים והוא סיפר שארוחות הערב בימי שישי בביתו הן זיכרון משמעותי עבורו.
אברהם מספר שעד תחילת המלחמה היה הולך לבית ספר עממי רגיל. איתו בשכבה למדה אנה פרנק, ובסרט הדוקומנטרי "הסוד ההולנדי", המספר על חייו, הוא מספר שלדעתו, אנה פרנק מייצגת את דרכם של ההולנדים להתנער ממעשיהם במהלך מלחמת העולם השניה, ומציגה אותם כגיבורים, למרות שהעוול שנגרם לאברהם ולעוד רבים, נגרם על ידי ההולנדים תומכי המפלגה הנאצית.
בתחילת המלחמה משפחתו של אברהם ברחה לגור עם סבו באמסטרדם והם התחלקו לשתי יחידות דיור. הבנות גרו עם סבן, והבנים גרו עם הוריהם. יום אחד, דפקו על דלתן של יחידת הדיור של אחיותיו, ולקחו אותן ואת סבן למחנה השמדה, ושלושתם איבדו שם את חייהם. כשדפקו על דלת יחידת הדיור האחרת, אימו פתחה את הדלת וטענה כי משפחתו חולה בטיפוס ושלכן אין ביכולתה להכניס אותם לביתה, ובכך ניצלו. לאחר מכן אברהם ברח להסתתר לבדו, ומשפחה נוצרית הסכימה להחביא אותו בביתם. בלילות, הוא ישן מעל הרפת בחווה שברשותם.
יום אחד, האמריקאים צנחו בכפר שבו גר, ובאו לשחרר את כל היהודים שהסתתרו שם.
לאחר המלחמה אברהם עלה לארץ, שירת בצבא, והחל לעבוד באסם. אברהם השיג מספר הישגים מרשימים כגון הבאת ה"אינסטנט פודינג" לארץ, בניית אולפני הרצליה, והפקת סרטים וסדרות מוכרים מאוד כמו סלאח שבתי ועוד.
כיום לאברהם יש משפחה גדולה ואוהבת, והוא ממשיך להפיץ את סיפורו בעולם.
אנחנו שמחות שזכינו לפגוש אותו ולשמוע את סיפורו המיוחד. אברהם הוא מודל השראה ואנחנו מקוות שעוד אנשים יזכו לשמוע את סיפורו בעתיד.