ריקוד

מיסטר גאגא

מאת: וארי בזבלוק ט'1

 

אני זוכרת את השיעור הזה, בו כולנו יושבים על רצפת הסטודיו, והוא מבקש ממנו לקום ולשבת ולעשות זאת הכי מהר שאפשר: בשנייה אחת. לאחר מספר ניסיונות הוא קורא אלינו בבקשה להגיד "קטן עליי" בעודנו קמים ויושבים חזרה. ואז, הפך הדבר לקל, רק מפני שכאשר אנו עושים את הפעולה ה"פשוטה" של קימה והתיישבות, אנו אומרים "קטן עליי" ומתכוונים לכך מכל ליבנו. "בואו נסכים שהחיים קשים" הוא אמר. כולנו הסכמנו בחיוך. "החיים קשים אבל אנחנו מחייכים". 

אוהד נהרין, ביום ההוא, שינה את תפיסתי לגמרי, כאילו פקח את עיניי.

אוהד נהרין הוא רקדן וכוריאוגרף ישראלי ומשפיען משמעותי בעולם המחול הבין-לאומי. 

בחרתי באוהד נהרין להיות הגיבור, מכיוון שהוא נחשב כאחד מתוך שבעת המשפיענים הגדולים במחול המודרני ויצר שינוי משמעותי וחדשני. בנוסף, בחרתי בו מפני שהוא משפיע לטובה על המון אנשים ורקדנים, הנני רקדנית ועוסקת בתנועה מרבית חיי ואני בין אלו שנהרין שינה את תפיסתם וגילה להם עולם שלם וחדש. הוא תרם לא רק לקהילת הרקדנים, אלא גם לחברה כולה.

 

נהרין נולד ב 22 ביוני 1952 בקיבוץ מזרע בישראל, והינו זוכה פרס ישראל לשנת 2005 וחתן פרס א.מ.ת לשנת 2009, ועוד פרסים רבים אחרים. בשנת 1974 הצטרף ללהקת מחול בת-שבע , ומאז רקד במקומות שונים ברחבי העולם כגון: להקתה של מרתה גרהם בניו יורק, בית הספר האמריקאי לבלט, הבלט של מוריס בז'אר בבריסל (בלגיה) ועוד. ב 1990, מונה נהרין למנהל האמנותי של להקת בת-שבע, ובאותה השנה הקים את אנסמבל בת-שבע – הלהקה הצעירה.

כיום הוא כוריאוגרף הבית של הלהקה ומלווה אותה ואת רקדניה לאורך השנים, ולהקה זו נחשבת כאחת הידועות בעולם! 

דבר שהיווה שינוי משמעותי וחדש בתחום המחול, התנועה, והחברה כלל, היה שפיתח אוהד נהרין שפה תנועתית שקרא לה "גאגא". 

השפה התנועתית הזו מחברת אותנו לגוף שלנו, לדמיון, ולתחושות שאנו חווים. היופי בגאגא הוא שהיא מתאימה לכל אדם מכל סוג – אנשים שאינם התנסו מעולם בריקוד או תנועה יוכלו למצוא ולגלות המון בעת שיעור גאגא (בו מתנסים המשתתפים בשפה התנועתית), כמו כן מבוגרים וילדים צעירים, ואף ניתנת האפשרות לחוות שיעור גאגא בישיבה. שיעורי גאגא מועברים הן "אונליין" והן במרכז סוזן דלל – בית להקת מחול בת-שבע.

כך, השפה הפכה לאוניברסלית עבור כל אדם בכל מקום בעולם כולו! השפה התנועתית של נהרין מהווה חלק משמעותי במחול ברחבי הארץ ובעולם, וכיום משתמשים בה בערים ומדינות שונות. 


"ללמוד גאגא משנה את התפיסה לחיים כרקדנית וכבת אדם. כמו סוג של מדיטציה ודרך חיים שמשנה את הכל וצובעת הכל בהרבה יותר רגש וסנסציה." כך אמרה אחת הרקדניות בלהקת בת-שבע על חוויית שיעורי הגאגא עם נהרין.

בשנת 2015 יצא לאקרנים הסרט "מיסטר גאגא" המכניס אותנו לעולמו של נהרין, ונותן טעימה מחוויית עבודתו עם רקדני להקת בת-שבע. בסרט מסופר סיפור חייו של נהרין, והוא מספר חוויות אישיות מהעבר וההווה.

אוהד נהרין הוא הגיבור אשר ממשיך להשפיע ולקדם את החברה בתחום המחול ומעבר, אדם מלא בחכמת חיים, מיוחד, בעל ידע שופע לחלוק עם העולם. 



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אתכם...

שדה החיטה יהפוך לשיבולים

עפיפוניאדה אירוע שדה החיטה – מאת מלודיה אלפרן כיתה י9   בתאריך ה 7.11.2024 יצאו כלל הכיתות בבית הספר לאירוע ששמו שדה חיטה. אירוע שדה

קרא עוד »

המסע לפה

המסע החשוב ביותר בעקבות "המסע לפה" שם: מאור שחורי כיתה: י"ב3   תחילת הסתיו, ירושלים על כל הריה, סמורת אורנים וברושים, וחרובים פורחים ואלונים ותאנים

קרא עוד »

המילים של עברי

שנה הדברים שאמרתי בטקס השנה לאסון שבעה באוקטובר מאת: עברי שי   שנה עברה מאז שהכול קרס, מאז שנפתחו בפנינו שערי גיהנום, ולנגד עינינו קרסו

קרא עוד »

לחייך בניצנה

דרך חיים לחייך כמה שאפשר וכמה שיותר – טיול שכבת י״א לניצנה מאת: יהונתן קינן אברמוב י״א 5 בין ה-19 ל-21 בנובמבר, יצאה שכבת י״א

קרא עוד »

למצדה!

טיול שנתי שכבה ז' מאת: אלה בראל כיתה ז6 ‏אני רוצה לשתף אתכם בחוויות שחוויתי בטיול הראשון למצדה. הטיול ארך יומיים ( מיום שני עד

קרא עוד »